Voorgerechten

Zwarte pasta met kastanjes, truffelpaddestoelen en jonge geitenkaas


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 200 g kastanjechampignons
  • 150 g. gepofte kastanjes
  • 100 ml koksroom
  • 1½ eetlepel truffelpasta
  • 400 g. zwarte pasta
  • peper, zout
  • 200 g. verse jonge geitenkaas (chèvre blanc)

Bereiding:

  • Verhit een pan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  • Voeg de sjalot en de knoflook toe  samen met de champignons en bak ze tot ze bruin kleuren.
  • Voeg de kastanjes toe en blus af met koksroom.
  • Voeg de truffelpasta toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook en voeg hier zout aan toe.
  • Kook de pasta beetgaar en laat ze goed uitlekken.
  • Voeg de pasta bij de saus en verdeel ze over de borden.
  • Verkruimel de geitenkaas over de pasta en druppel er nog wat olijfolie over heen.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green