Voorgerechten

Taartje van asperges en krab met limoenmayonaise


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 200 g. witte asperges
  • 200 g. groene asperges
  • 12 korenaarasperges
  • 100 g. wortel beetje olijfolie
  • 300 g. krabmeat
  • 2 sjalotjes
  • 2 limoenen
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 100 g. veldsla (of rode mosterdsla)
  • peper, zout

Bereiding:

  • Schil de witte asperges.
  • Snijd de groene en witte asperges in stukjes.
  • Kook de witte asperges beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  • Blancheer de groene asperges en de korenaarasperges en laat ze afkoelen.
  • Schil de wortel en snij deze in fijne blokjes.
  • Stoof de blokjes in een beetje olijfolie.
  • Knijp het overtollige vocht uit het krabvlees en snij het fijn.
  • Vermeng het krabvlees met de aspergestukjes, de fijngesneden sjalotjes en de wortelblokjes.
  • Knijp de limoenen uit en roer het sap door de mayonaise.
  • Meng 4 eetlepels limoen-mayonaise met de aspergesalade en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak op het bord een taartje en garneer met korenaarasperges, veldsla en limoenmayonaise.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green