Voorgerechten

Gamba's met mangodressing


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 12 rauwe gepelde gamba's
  • 1 limoen (of citroen)
  • 1 rijpe mango
  • 1 el verse koriander
  • 75 gram veldsla of waterkers
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olie.

Bereiding:

  • Boen de limoen goed schoon en rasp 1 eetlepel schil dun af.
  • Pers de limoen uit.
    Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit.
  • Pureer de helft van de mango samen met het limoensap, de limoenrasp en een halve eetlepel koriander tot een gladde saus.
  • Verwijder de harde steeltjes uit veldsla of waterkers en verdeel deze met de plakken mango over vier bordjes.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflookplakjes even heel zachtjes tot ze gaan geuren.
  • Leg de gamba's in de pan en bak ze al omscheppend ca. 2-3 minuten zachtjes tot ze mooi roze zijn.
  • Leg de gamba's op de veldsla of waterkers en schep er een lepel mangodressing over.
  • Garneer met de rest van de korianderblaadjes en serveer de rest van de dressing erbij.

 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green