Voorgerechten

Salade met kwartel en truffelolie dressing


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 kwartels
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 soeplepel bouillon
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 3 eetlepels maïskiemolie of olijfolie
  • ½ glas rode wijn
  • 100 g. veldsla
  • 1 bosje radijs, in schijfjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • ½ geraspte wortel
  • zout, peper

Bereiding:

  • Maak een truffeldressing: Meng de eidooier, mosterd, honing, bouillon, truffelolie en azijn met een staafmixer door elkaar.
  • Giet er langzaam de olie bij.
  • Goed kloppen tot de dressing een beetje gaat binden.
  • Proef de dressing, voeg nog wat olie of zoetstof toe als hij wat prikt in de keel.
  • Maak de kwartels schoon en snijd de pootjes en borstfilets eraf.
  • Bestrooi ze met zout en peper.
  • Verwarm 3 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kwartelpootjes aan, blus af met een beetje rode wijn en laat ze 20 minuten garen.
  • Haal de kwartelpootjes uit de pan en maak deze schoon, verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak de borstfilets met wat zout en peper aan beide kanten mooi
  • bruin.
  • Verdeel de veldsla over 4 borden.
  • Snijd de borstfilets in 4 waaiers en leg op ieder bedje sla een waaier borstfilet en een kwartelpootje.

  • Garneer met radijs, ui en wortel en giet de dressing erover.


Beoordeling:

koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green