Voorgerechten

Groene asperges in aardappelcrêpes met fontina, paddenstoelen en salie


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 150 g. geschilde kruimige aardappels
  • 200 ml. melk
  • 2 eieren
  • 80 g. bloem
  • boter
  • 500 g. groene asperges
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • 250 g. fontina (kaas)
  • 250 g. kastanjechampignons of oesterzwammen
  • 2 takjes salie, grof gehakt
  • gemengde salade (veldsla, lollo rosso)
  • olie, azijn
  • geroosterde nootjes

Bereiding:

  • Kook de aardappels gaar met wat zout, pureer ze met wat melk.
  • Roer het mengsel door een zeef.
  • Voeg de eieren en de bloem toe en roer tot een glad beslag.
  • Breng op smaak met wat zout en laat het beslag ± 10 minuten rusten.
  • Schil de onderste 4 cm. van de asperges en snij er 1 cm. vanaf.
  • Kook ze gaar.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en houd ze warm.
  • Verwarm de oven.
  • Bak van het beslag in een klein pannetje 4 flensjes.
  • Rol de asperges in de flensjes en leg ze op een bakplaat of ovenschaal.
  • Leg op elk flensje een plakje fontina kaas en laat deze smelten.
  • Bak intussen de paddenstoelen snel in een grote koekenpan en doe er op het laatst de salie bij.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de flensjes met een gemengde salade met een dressing van olie en azijn en met geroosterde nootjes.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green