Voorgerechten

Tartaartje van gerookte zalm en witlof met saffraan saus


(voor 6 personen)

Ingredienten voor de tartaartjes:

1 eetlepel roomboter
1 uitje, fijn gesneden
50 ml. droge witte wijn
paar saffraandraadjes
75 ml. crème fraîche
peper, zout
  • 350 g. gerookte zalm, zeer fijn gesneden
  • 200 g. witlof, zeer fijn gesneden
  • 25 g. dille, fijn gesneden
  • 10 g. dragon, fijn gesneden
  • 75 ml. mayonaise
  • 2 middelgrote augurken, fijn gesneden
  • stokbrood

Ingredienten voor de saus:

1 eetlepel roomboter
1 uitje, fijn gesneden
50 ml. droge witte wijn
paar saffraandraadjes
75 ml. crème fraîche
peper, zout
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 uitje, fijn gesneden
  • 50 ml. droge witte wijn
  • paar saffraandraadjes
  • 75 ml. crème fraîche
  • peper, zout

Bereiding:

  • Schep in een kom alle ingrediënten voor de tartaartjes door elkaar en breng op smaak met peper en zout uit de molen. 
  • Verwarm voor de saus de roomboter zachtjes, voeg de ui toe en laat 5 minuten zachtjes garen. 
  • Voeg de witte wijn en de saffraandraadjes toe en laat nog even op een hoger vuur een paar minuten inkoken. 
  • Laat het mengsel goed koud worden en klop de crème fraîche erdoor. 
  • Druk het zalmmengsel met bakringen op het bord aan. 
  • Schep rondom de witloftartaar wat van de saus en serveer met stokbrood.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green