Hoofdgerechten

Entrecote met rode wijnsaus en scampi’s


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 4 entrecotes, 150 g. per persoon
  • 200 ml. rode wijn
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 4 sjalotjes, gepeld en in vieren gesneden
  • 100 g. boter
  • 4 scampi’s
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Bereiding:

  • Bestrooi de entrecotes met zout en peper.
  • Verwarm de rode wijn met de tijm en kook hierin zachtjes de sjalotjes.
  • Laat de wijn tot 2/3 inkoken.
  • Bak de entrecotes in 2 eetlepels boter 2-3 minuten per kant.
  • Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • Bak de scampi’s even in het braadvet.
  • Schep de sjalotjes uit de wijn. Bind de wijn al kloppend met koude klontjes boter.
  • Voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de entrecotes op voor verwarmde borden.
  • Schep de sjalotjes en de scampi’s erop en verdeel de saus rond het vlees.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green