Hoofdgerechten

Struisvogelbiefstuk met gember-amandelsaus met witlof en appelstroop


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 45 g. blanke amandelen
  • 3 cm. gemberwortel
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel verse dragon
  • vers gemalen peper
  • 380 ml. wildfond
  • 4 struisvogelbiefstukjes
  • 2 witlof
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel appelstroop
  • 2 eetlepels slagroom
  • zout

Bereiding:

  • Amandelen grof hakken.
  • Gemberwortel schillen en in plakken snijden.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • In een braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Amandelen, gember en ui in ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Dragon, peper en fond toevoegen.
  • Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Saus met de staafmixer glad pureren.
  • Witlofblaadjes los halen, schuin halveren en wassen.
  • Tomaat halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  • Braadpan verhitten en met 1 eetlepel olijfolie bestrijken.
  • De struisvogelbiefstukjes bestrooien met peper en zout en in ca. 4 minuten rosé bakken.
  • Slagroom door de saus roeren en verwarmen.
  • In de rest van de olijfolie de witlof beetgaar roerbakken.
  • Appelstroop erdoor roeren en bestrooien met zout en peper.
  • Biefstuk en de witlof op 4 borden serveren. Garneren met tomaat.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green