Hoofdgerechten

Lamskoteletten met saffraansaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 12 lamskoteletjes
  • 150 g. boter
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • paar takjes basilicum
  • 100 ml. olie
  • wat saffraan
  • peper, zout
  • beetje witte wijn
  • 50 ml. room
  • 1 aubergine
  • bloem
  • 3 doosjes kleine trostomaatjes
  • 160 g. vlinderpasta
  • 1/3 bosje bieslook
  • lamsfond (van afvalvlees, ui, laurier, prei, tomaten, peterselie)

Bereiding:

  • Lamskoteletjes marineren met wat olijfolie, knoflook, sjalotjes en wat basilicum.
  • Lamskoteletjes met peper en zout bestrooien en aan beide kanten ± 3 minuten aanbraden in boter.
  • De braadjus afblussen met lamsfond.
  • De lamskoteletjes warm houden in de oven op 65ºC.
  • De saus op smaak brengen met saffraan, peper, zout, een scheutje witte wijn en wat room.
  • Aubergines in plakken snijden en door de bloem halen. De tomaatjes en aubergines grillen.
  • Vlinderpasta afkoken in water met wat zout.
  • De lamskoteletjes op 4 voorverwarmde borden leggen en wat gesneden bieslook er over heen strooien.
  • De pasta en de gegrilde groenten erbij draperen met wat saffraansaus.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green