Hoofdgerechten

Varkenshaas met kersensaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 varkenshaasjes à 300g.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 24 dunne plakken pancetta of ontbijtspek
  • 150 ml. droge rode wijn
  • 150 ml. cranberrysap
  • boter
  • 5 eetlepel kersenjam
  • 1 theelepel balsamicoazijn

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snijd de varkenshaasjes in tweeën, zodat je 4 stukken krijgt.
  • Bestrijk ze met een beetje olijfolie.
  • Bestrooi met zout en peper en rol elk stukje varkenshaas door de gehakte rozemarijnblaadjes.
  • Leg 6 plakjes pancetta, elkaar een beetje overlappend, op een plank.
  • Leg er een stukje varkenshaas op, wikkel het in de pancetta en druk het aan zodat het vlees goed verpakt is.
  • Herhaal met de rest van het varkensvlees.
  • Leg het varkenvlees in gesmolten boter in de oven en braad het ± 15 minuten totdat het gaar is.

  • Doe voor de kersensaus, de wijn, het cranberrysap, de kersenjam en 100 ml. water in een kleine steelpan.
  • Laat al roerend 5 minuten op halflaag vuur zachtjes koken.
  • Voeg de balsamicoazijn toe en laat nog 1 minuutje zachtjes koken.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green