Hoofdgerechten

Gegrilde tournedos met gorgonzolasaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 tournedos
  • 40 ml. olijfolie
  • 10 ml. worcestershiresaus
  • 1 theelepel gehakte tijmblaadjes
  • 80 ml. slagroom
  • 225 g. gorgonzola
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 1 theelepel gehakte peterselie
  • 500 ml witte wijn
  • peper, zout
  • 1 teentje koflook, geperst

Bereiding:

  • Meng in een kom de olie, worcestershiresaus, knoflook, wijn, tijm en peper en zout naar smaak.
  • Leg de tournedos erin en schep de marinade erover zodat het vlees helemaal is bedekt.
  • Laat ze 30 minuten marineren.
  • Gril de tournedos 3-4 minuten aan beide kanten medium.
  • Laat de tournedos 3-4 minuten in aluminiumfolie rusten.
  • Verwarm intussen de slagroom, gorgonzola en mierikswortel in een pan op heel laag vuur en roer tot de kaas net begint te smelten.
  • Roer de peterselie erdoor.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green