Hoofdgerechten

Varkenshaasoesters


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • zout en versgemalen peper
  • 4  varkenshaasoesters
  • 80 g. boter
  • 2 dl. rode wijn
  • 2 dl. wildfond
  • 200 g. eekhoorntjesbrood
  • olijfolie
  • 1 theelepel sjalot, fijngesneden
  • 1 theelepel peterselie, fijngesneden
  • 16 zilveruitjes
  • verse tijm
  • 75 g. boter
  • 160 g. uien

Bereiding:

  • Verwarm de boter totdat die goed bruin is.
  • Kruid de varkenshaasoesters met vergemalen peper en takjes tijm.
  • Bak de varkenshaasoesters. Houd ze warm in de oven op 70ºC.
  • De braadjus afblussen met rode wijn en wildfond.
  • Blancheer de gepelde zilveruitjes.
  • Schil de stelen van het schoongemaakte eekhoorntjesbrood dun en laat de schillen kort in de wildjus trekken.
  • Passeer de jus en laat de zilveruitjes hierin garen.
  • Halveer de paddestoelen en bak ze zachtjes in een koekenpan in olijfolie gaar.
  • Voeg vlak voor het einde de sjalotjes en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Konfijt de in ringen gesneden uitjes zachtjes in de boter en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Zet aan de kop van 4 voorverwarmde borden de basilicumpuree, de witlof, de varkenshaasoesters, het eekhoorntjesbrood en schenk wat wildsaus over de varkenshaasoesters.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green