Hoofdgerechten

Kalfsscaloppina met balsamico, pijnboompitten en krenten


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 kalfsschnitzels (oesters)
  • 2½ eetlepel olijfolie
  • zeezout en verse zwarte peper
  • 2½ eetlepel balsamicoazijn
  • 185 ml. kippenbouillon of kalfsbouillon
  • 20 g. gekoelde boter, in blokjes
  • 2½ eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels krenten, 5 minuten geweekt in warm water
  • gehakte peterselie
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding:

  • Bestrijk de kalfsschnitzels aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met zeezout en verse zwarte peper.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak het kalfsvlees indien nodig in 2 keer, 2 minuten aan de ene kant en 1 minuut aan de andere kant.
  • Leg op een warm bord, dek af met folie en laat rusten terwijl je de balsamicosaus maakt.
  • Voeg de balsamicoazijn, de bouillon en de suiker toe aan het bakvet.
  • Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2-3 minuten zachtjes koken.
  • Klop de boter blokje voor blokje erdoor, voeg de pijnboompitten toe en de uitgelekte krenten.
  • Verdeel het vlees over de borden en bestrooi met wat peterselie.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green