Hoofdgerechten

Kalfsbiefstuk met tomatensalsa


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 kalfsbiefstuk, 125 g. per persoon
  • 4 plakken serranoham
  • 150 g. port salut
  • peper, zout
  • 1 vanillestokje
  • ½ theelepel majoraan
  • 200 ml. olijfolie
  • 6 trostomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 100 g. sugar snaps
  • 100 g. groene asperges
  • 500 ml. groente bouillon

Bereiding:

  • Snijd het kalfsbiefstuk in het midden open (tasje).
  • Vul met de port salut.
  • Omwikkel met de ham zodat de kaas er niet uitloopt.
  • Snijd 2/3 courgette in reepjes.
  • Snijd de asperges schuin af en gebruik het voorste gedeelte.
  • Bak de sugar snaps.
  • Blancheer de groente in de bouillon knapperig.
  • Zet een pan op het vuur, bedek de bodem met olijfolie.
  • Voeg het vanillestokje toe en verwarm tot 60ºC.
  • Haal van het vuur en laat 10 minuten staan.
  • Haal het vanillestokje eruit, schraap het uit en doe de aroma terug in de pan.
  • Snijd de rode ui fijn.
  • De trostomaten en 1/3 courgette (zonder vruchtvlees) verwarmen in de olijfolie op een zacht vuur.
  • Op smaak brengen met de majoraan, zout en peper.
  • Verwarm de oven tot 160ºC.
  • De kalfsbiefstukjes in een pan met boter en wat olijfolie kort aanbakken.
  • Laat ze even rusten en zet ze dan 5 tot 6 minuten in de oven totdat ze roze zijn.
  • De groeten afgieten en nog even opwarmen.
  • Leg een spiegel van de tomatensalsa op het bord.
  • De groente erop of er naast leggen.
  • De kalfsbiefstuk erbij leggen.
  • Serveren met wat pasta.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green