Hoofdgerechten

Eendenborstfilet met blauwe bessensaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 eendenborstfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 12 jeneverbessen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 200 g. rode bessen of cranberry gelei
  • 200 g. blauwe bessen
  • 50 ml. rode wijn
  • peper, zout
  • 40 g. roomboter

Bereiding:

  • Eendenborstfilets peperen en zouten en vervolgens rosé bakken.
  • Uit de pan halen.
  • Handvol jeneverbessen met olijfolie pletten en de geplette jeneverbessen bij de braadjus voegen.
  • De rode bessen, blauwe bessen met de tijm en de knoflook uitdrukken en aan de braadjus toevoegen.
  • De rode wijn erbij gieten en ca. 8 minuten laten inkoken.
  • Pan van het vuur nemen en de saus met boter monteren.
  • De eendenborst terug in de pan doen en even warm laten worden.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green