Hoofdgerechten

Varkenshaasoesters gevuld met pruimen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 varkenshaasoesters (insnijden)
  • 250 g. zwarte pruimen zonder pit
  • 50 ml. sherry
  • 125 ml. room
  • 150 g. geraspte kaas
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 theelepels verse dragon
  • 125 g. boter

Bereiding:

  • Laat de pruimen een halve dag in de sherry weken.
  • Vul de varkensoesters met de pruimen en zet ze vast met prikkers.
  • Bak ze gaar in de boter.
  • Neem ze uit het braadvocht en leg ze in een vuurvaste schaal.
  • Zet deze in een warme oven en houd zo het vlees warm.
  • Haal de pan met het braadvocht van het vuur en voeg de room en de tomatenpuree toe.
  • Zet de pan terug op een laag vuur en strooi een deel van de geraspte kaas erbij, zodat de saus bindt.
  • Voeg de dragon toe.
  • Haal de vuurvaste schaal uit de oven en schenk de saus over het vlees.
  • Garneer met wat geraspte kaas.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green