Hoofdgerechten

Eendenborstfilets met specerijensaus en appeltjes


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 eendenborstfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml. kalfsfond of gevogeltefond
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel specerijenpoeder
  • 2 handappels, geschild en in parten gesneden
  • 40 g. boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Maak in de vetlaag van de eendenborsten inkepingen in een ruitjespatroon, zodat de filets niet kromtrekken tijdens het bakken.
  • Schroei de filets in wat olijfolie eerst aan de vette kant.
  • Laat even doorbakken, zodat het vet krokant wordt.
  • Bak daarna het vlees ook aan de andere kant.
  • Bestrooi met peper en zout als het vlees dichtgeschroeid is.
  • Bak het daarna in de oven ca. 10 minuten.
  • Giet het bakvet uit de pan waarin het vlees gebakken is.
  • Verwarm de kalfsfond, roer het aanbaksel van de eend los en voeg de ketjap en de specerijenkruiden toe.
  • Laat het vocht ca. 8 minuten inkoken.
  • Bak ondertussen de appels in de boter.
  • Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe.
  • Snijd de eend in plakken en leg op elk bord de plakken eend om en om met een partje appel.
  • Schep de saus om het geruite heen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green