Hoofdgerechten

Kabeljauw in kruidenolijfolie *


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 vel filodeeg, ontdooid
  • gesmolten boter
  • 600 g. kabeljauwfilet
  • 8 grote scampi’s
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 flinke scheut Cava
  • 1 dl. visfond
  • 1 dl. slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • dille
  • peterselie
  • beetje kervel
  • peper, zout

Bereiding:

  • Besmeer de filodeeg met wat gesmolten boter en snijd het in 4 niet te grote rechthoeken.
  • Verdeel de kabeljauwfilets in 4 porties. Pel de garnalen en verwijder de darmen.


  • Verhit de olijfolie en bak de sjalot met de garnalenschalen een paar minuten.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze 1 minuut mee.
  • Blus het geheel af met de Cava en de visfond.
  • Voeg zoveel water toe totdat de garnalenschalen net onder staan en laat dit 30 minuten zachtjes trekken.


  • Zeef de saus, schenk de slagroom erbij en laat dit nog 20 minuten zachtjes inkoken.
  • Leg de laatste 4 minuten de gepelde garnalen in de saus.
  • Pureer het geheel in de keukenmachine, blender of met de staafmixer en breng de saus op smaak met peper en zout.


  • Breng de porties kabeljauw op smaak en leg ze op het filodeeg. Schep er een flinke lepel saus op en zet dit 5-6 minuten onder een hete gril totdat de
  • kabeljauw gaar is en de bovenkant licht gegratineerd.


  • Geef er goede olijfolie bij gemengd met wat fijngehakte kruiden als dille, kervel en peterselie.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green