Hoofdgerechten

Reepeper met fruit en knolselderijpuree met geroosterde amandelen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 560 g. ree
    3 eetlepels olijfolie
    200 ml. rode wijn
    100 ml. rode port
    200 ml. fond
    50 g. buikspek
    100 g. rode druiven
    3 eetlepels boter
    50 g. walnoten
    50 g. kastanjes
    1 appel
    ½ bosje tijm
    4 jeneverbessen
    laurierblad
    zout en peper

Bereiding:

  • Ree in 1½ cm grote stukken snijden.
  • Bij middeltemperatuur met olijfolie kruiden.
  • De reestukken aanbraden met wat zout en peper.
  • Het vlees warm houden.
  • Het braadvocht met rode wijn en port afblussen en tot 1/3 reduceren.
  • De fond bij deze bouillon doen. Opkoken en met 3 eetlepels boter monteren.
  • Het wild erbij doen en naar smaak kruiden met de wildkruiden.
  • Het buikspek knapperig bakken in olijfolie en op kuikenpapier laten uitlekken.
  • De druiven halveren, de kastanjes in stukken snijden en samen met de walnoten in een pan verwarmen.
  • Gebakken appeltjes erbij serveren.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green