Hoofdgerechten

Fazantenborst met gebakken zuurkool, aardappelpuree, gebakken spekjes en champignonsaus


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 4 fazantenborstfilets
  • 100 g. boter
  • peper, zout
  • paar takjes tijm
  • 100 g. zuurkool
  • 125 g. aardappels
  • melk, boter
  • 50 g. spekjes
  • 50 ml. room
  • 100 ml kalfsfond
  • 50 g. champignons
  • scheutje cognac

Bereiding fazantenborstfilets.

  • Fazantenborstfilets met peper en zout bestrooien en wat verse tijm erover doen.
  • De fazantenborstfilets rosé bakken.

Bereiding champignonroomsaus.

  • De braadjus gebruiken om de champignons in te bakken.
  • Afblussen met wat kalfsfond.
  • Laten reduceren en op smaak brengen met wat peper, zout, een scheutje cognac en wat room.

Bereiding gebakken zuurkool en aardappelpuree met spekjes.

  • Aardappels schillen, wassen en koken met wat zout.
  • Als ze gaar zijn pureren.
  • Op smaak brengen met wat zout en peper.
  • Spekjes knapperig bakken en onder de aardappelpuree doen.

 

  • Zuurkool op een laag vuur ± 25 minuten bakken.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

 

 

 

 

 

 

 

 

120x60-green