Hoofdgerechten

Wildzwijn in crêpes gerold met wildpate met een saus van rode wijn, honing en mosterd


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 130 g. wildzwijn
  • 60 g. wildpate
  • rozemarijn, tijm
  • zout, peper
  • 100 g. boter
  • scheutje room
  • 1 eetlepel honing
  • mosterd
  • 100 ml. rode wijn
  • 100 ml. kalfsfond
  • cantharellen
Ingrediënten voor de crêpes (6 personen):

  • 150 g. bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 240 ml. melk
  • 2 eieren
  • boter om in te bakken
  • zout
  • scheutje cognac
Bereiding wildzwijn:
  • Snijd de rozemarijn en de tijm fijn.
  • De wildpate met wat room vermengen.
  • Als de crêpes zijn afgekoeld, de crêpes op een kant bestrijken met de wildfarce.
  • Wildzwijnfilets met peper en zout bestrooien.
  • Aan beide kanten aanbraden.
  • De gebraden wildzwijnfilets in de kruiden draaien, op de crêpes leggen en er in oprollen.
  • De crêpes in aluminiumfolie wikkelen.
  • In een voorverwarmde oven op 180ºC ± 20 minuten laten garen.
  • Braadjus afblussen met de rode wijn, wat mosterd en kalfsfond.
  • Laten reduceren en op smaak brengen met wat peper en zout.
  • Cantharellen even roerbakken.
Bereiding crêpes:

  • De bloem, melk, suiker, eieren en wat zout vermengen.
  • Zeven en een scheutje cognac toevoegen.
  • De crêpes goudbruin bakken in wat boter.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green