Hoofdgerechten

Konijnenbout met pepersaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 konijnenbouten
  • 100 g. boter
  • 200 ml. bouillon
  • 100 ml. room
  • 2 eetlepels groene peperkorrels
  • paar druppels tabasco
  • peper, zout
  • scheutje cognac
  • boschampignons

Bereiding:

  • Konijnenbouten met peper en zout bestrooien en aan beide kanten bruin aanbakken.
  • Afblussen met de bouillon en groene peperkorrels toevoegen.
  • De konijnenbouten in een braadslee leggen en ± 40 minuten op 180ºC laten gaar worden in de oven.
  • Als ze gaar zijn de saus op smaak brengen met peper en zout.
  • De room toevoegen. De boschampignons met peper en zout bestrooien en bakken in wat boter.
  • Aan de konijnenbouten toevoegen.
  • Een scheutje cognac er bij doen met enkele druppels tabasco.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green