Hoofdgerechten

Lamsfilets met mintsaus


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/3 citroen
  • 1 theelepel verse tijm
  • ½ theelepel roze peperkorrels
  • 4 lamsfilets
  • zout en peper
  • 100 g. boter
  • 1 bosje mint
  • 1 groene peperoni
  • 1 ui
  • 2 theelepels visfond
  • 2 theelepels sinaasappelsap
  • arachideolie
  • suiker

Bereiding:

  • Citroen uitpersen.
  • Sap, tijm en peperkorrels mengen.
  • Lamsfilets 45 minuten hierin marineren.
  • Oven voorverwarmen op 180ºC.
  • Lamsfilets in een hete pan met weinig olijfolie aan beide kanten aanbraden.
  • Met peper en zout bestrooien.
  • Losjes in aluminiumfolie draaien en in de oven 5 minuten laten garen.
    Limoen persen.
  • De mint klein snijden.
  • Peperoni zonder pit snijden.
  • Ui in blokjes snijden en bakken.
  • Alles met 2 eetlepels limoensap, de visfond, het sinaasappelsap, suiker en wat arachideolie vermengen.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green