Hoofdgerechten

Lamsrack met vanille-portsaus


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 750 g. lamsrack
  • zout en peper

Ingrediënten vanille-portsaus:

  • 400 ml. runderfond
  • 250 ml. rode port
  • 1 vanille stokje
  • 2 steranijs
  • zout en vers gemalen peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Verhit in een pan een scheut olijfolie.
  • Bak het vlees om en om bruin.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Gaar daarna het vlees in de oven tot een kerntemperatuur van 57°C.

Bereiding vanille-portsaus:

  • Breng de fond, de port, het vanille stokje en de steranijs aan de kook.
  • Kook tot ⅔ in en breng op smaak met zout en peper.
 

 Serveer de lamsrack op een bord met de saus erover heen.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green