Hoofdgerechten

In honing geglaceerde konijnenrug met selderie en cashewnoot


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 560 g. konijnenrug
  • 2 sjalotjes
  • 4 theelepels boter en olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 40 g. spekblokjes
  • 6 eetlepels vloeibare honing
  • 200 ml. rode wijnazijn
  • 40 ml. appelsap
  • 100 ml. groentefond
  • 4 takjes tijm
  • 1 knolselderie
  • 2 eetlepels cashewnoten, geroosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • gesneden peterselie

Bereiding:

  • Bestrooi de ruggen met zout en peper.
  • Verwarm in een pan de 4 theelepels boter en olie en bak ze van alle kanten aan.
  • Maak de sjalotjes schoon en snijd ze fijn.
  • Verhit de boter in een pan en voeg de spekblokjes, de honing en de azijn toe.
  • Blus vervolgens af met appelsap en groentefond.
  • Voeg de tijm toe en laat het geheel pruttelend iets inkoken.
  • Leg vervolgens de konijnen ruggen in de pan en laat ze in de oven garen.
  • Schil de selderieknol en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit wat boter in een pan en laat de selderieblokjes langzaam bakken.
  • Snijd de knoflook fijn en voeg ze samen met de cashewnoten en de peterselie toe.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Trancheer de ruggen en leg ze op de borden.
  • Dresseer de selderie en de honingsaus erbij.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green