Hoofdgerechten

Varkenshaas met geitenkaas

 

(filet mignon à la Posca aux epices)

(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 400 g. varkenshaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 cl. huile d’olive pistou
  • Posca aux epices
  • 200 g. verse geitenkaas
  • zout, peper
  • gehakte bieslook
  • peterselie
  • koriander
  • basilicum

Ingrediënten huile d’olive pistou:

  • olijfolie
  • verse basilicum
  • knoflook
  • citroen

Ingrediënten de Posca aux epices:

  • verse kruiden   (5%)
  • rode wijn         (15%)
  • suiker              (50%)
  • rode wijnazijn  (30%)

Bereiding:

  • Verwarm in een braadpan 3 eetlepels olijfolie.
  • Bak de met zout en peper gekruide varkenshaas hierin even aan.
  • Meng de huile d’olive pistou en de Posca aux epices in een ovenschaal en leg hierin de varkenshaas.
  • Gaar het vlees ongeveer 10 minuten in de oven op 180º C.
  • Snijd de varkenshaas in plakjes en beleg die met de verse geitenkaas.
  • Kruid ze met peper en een scheutje huile d’olive pistou.
  • Serveer de varkenshaasstukjes op een aardappelpuree met olijfolie.
  • Versier ze met een mengsel van vers gehakte bieslook, peterselie, koriander en basilicum.
  • Serveer er verse witte asperges bij.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green