Hoofdgerechten

Kwartels met pompoen-kastanjepuree en morilles

 

(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 5 teentjes knoflook, ongepeld
  • olijfolie
  • 1 flespompoen, in stukken
  • 200 g. gekookte (voorverpakte) kastanjes of kastanjepuree
  • 8 kwartels
  • 4 sjalotten, in vieren gesneden
  • 3 takjes tijm
  • paar gedroogde morilles, geweekt in 200 ml wildfond
  • 1 eetlepel koude boter, in blokjes
  • balsamico azijn
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200ºC.
  • Doe de teentjes knoflook in een klein schaaltje met olie zodat ze onderstaan.
  • Zet ze 15 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • Doe de stukken flespompoen in een ovenschaal.
  • Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met olijfolie.
  • Rooster ze in 20 minuten gaar.
  • Haal de knoflook uit de velletjes en stamp ze met de pompoen en kastanjes heel fijn.
  • Roer er een flinke scheut olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de puree op laag vuur.
  • Verhit een scheutje olijfolie, voeg de sjalotten toe en bak ze ± 10 minuten op een heel laag vuur.
  • Giet de morilles af en snijd ze grof.
  • Voeg de tijm, morilles en fond toe.
  • Breng opsmaak met peper en zout.
  • Kook de saus op een laag vuur een beetje in.
  • Verwijder de takjes tijm. Roer de koude boter er doorheen.
  • Bestrooi de kwarteltjes met peper en zout.
  • Bak de kwartels aan beide kanten lichtbruin en zet ze ±10 minuten in de oven op 180ºC.
  • Serveer de kwartels met de saus en de pompoen-kastanjepuree met de balsamico.

  • Eventueel peultjes als groente erbij serveren.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green