Hoofdgerechten

Wildzwijnfilets op Veluwse wijze


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 4 wildzwijnfilets
  • 100 ml. jonge klare
  • 5 geplette jeneverbessen
  • ½ prei
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • ½ wortel
  • 100 ml. rode wijn
  • zout, peper
  • 150 g. boter
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1½ l. bouillon

Bereiding:

  • Prei en wortel wassen en grof snijden.
  • Ui schoonmaken en grof snijden.
  • In boter de groenten en ui flink aanbraden.
  • Jeneverbessen, laurierblad en mosterd toevoegen met de tomatenpuree.
  • Een paar minuten laten intrekken en afblussen met jonge klare.
  • Rode wijn toevoegen en eventueel wat bouillon.
  • Op smaak brengen met peper en zout. 1 uur laten doorkoken.
  • Daarna passeren. Wildzwijnfilets met peper en zout bestrooien.
  • Boter bruineren en de wildzwijnfilets bakken (medium).
  • De wildzwijnfilets uit de jus halen.
  • De braadjus afblussen met de marinade.
  • De filets op voorverwarmde borden serveren.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green