Hoofdgerechten

Sallim Bocca van kip met venkel en dragonsaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 middelgrote venkelknollen
  • 4 kipfilets
  • zout, peper
  • 4 plakken serranoham
  • 3 takjes dragon (blaadjes)
  • 2 sjalotjes, brunoise
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 4 eidooiers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g. boter
  • cayennepeper

Bereiding:

  • Snijd de venkel in vieren en verwijder de stronkjes. Bewaar het venkelgroen.
  • Snijd de kipfilets horizontaal in en vouw ze uit tot een platte filet.
  • Bestrooi ze rondom met zout en peper en leg er een plakje ham op.
  • Breng ondertussen de dragon, sjalot, azijn en wijn in een pan aan de kook. Laat ca. 5 minuten inkoken en daarna afkoelen.
  • Zeef het azijnmengsel en klop
  • dit samen met de eidooiers au bain marie luchtig.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de venkelstukjes rondom aan.
  • De knoflook toevoegen en bak die op een lage stand eventjes mee.
  • Giet een paar lepels bouillon bij de venkel en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Laat met de deksel op de pan nog ± 20 minuten smoren.
  • Smelt de boter, klop de eidooier met wat ingekookte wijnazijn op tot een schuimige massa.
  • De gesmolten roomboter druppelsgewijs bij de schuimige massa
  • doen, op smaak brengen met peper en zout en wat fijngesneden dragon en cayennepeper.
  • Houd de dragonsaus afgedekt warm terwijl de kipfilets worden
  • gebakken (± 5 minuten).
  • Serveer de kip met de venkel en dragonsaus en bestrooi met wat venkelgroen.
  • Penne erbij serveren.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green