Hoofdgerechten

Papardelle met rode wijn konijnstoof


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 konijnenbouten
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderie, in plakjes
  • 150 ml. rode wijn 150 ml.
  • kalfsfond
  • 2 takjes salie
  • 6 gepelde tomaten
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 300 gr. papardelle
  • 1 eetlepel ongezouten pistachenoten, gepeld
  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout
  • 150 g. Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout en bak ze bruin in de olijfolie.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat nog even bakken.
  • Doe ze daarna in een stoofpan.
  • Fruit in de achtergebleven olijfolie de rode ui, knoflook en de bleekselderie .
  • Blus af met de rode wijn en schenk dit over de boutjes.
  • Voeg de kalfsfond toe samen met de salie en de gepelde tomaten.
  • Breng tegen de kook aan.
  • Dek de pan af en stoof het vlees in ca. 40 minuten gaar.
  • Laat de saus wat indikken.
  • Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
  • Kook de papardelle.
  • Hak de noten en de rozemarijn grof.
  • Serveer de saus bij de konijn en de pasta en bestrooi met de gehakte noten en rozemarijn.
  • Geef er de geraspte kaas erbij.
  • De groente salade er apart bij serveren.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green