Hoofdgerechten

Eendenborstfilet met amandelsaus, gebakken prei en aardappelgalette


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 eendenborstfilets
  • rozemarijn
  • 100 g. amandelen, gemalen
  • 1/3 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel sherryazijn
  • zout, peper
  • 100 g. boter
  • 12 stuks dunne prei
  • 3 eetlepels olie
  • rozemarijn
  • rode port

Bereiding:

  • Maal de amandelen met de knoflook fijn en voeg de sherryazijn toe.
  • Giet de olijfolie al roerend langzaam bij het notenmengsel.
  • Voeg naar smaak wat zout en een beetje water toe, totdat een romige saus ontstaat.
  • De prei wassen, drogen, in een braadpan met boter gaar bakken en op smaak brengen met wat peper en zout.
  • Eendenborstfilets kruiden met wat peper, zout en wat rozemarijn.
  • Rosé bakken.
  • Afblussen met wat rode port. De saus wat in laten koken en op smaak brengen.
  • De gebakken prei met de amandelsaus en de gebakken eendenborst met wat portsaus serveren samen met de aardappelgalette op voorverwarmde borden.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green