Hoofdgerechten

Eendenborst met honing en koriandersaus en roergebakken groene kool


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 eendenborst
  • 2 sjalotjes, in fijne blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, in fijne blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie of sesamolie
  • 1 eetlepel korianderzaadjes, grof gemalen in een vijzel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 chilipeper, zaadjes verwijderen en fijn snijden
  • 50 ml. sojasaus
  • 150 ml. kippenbouillon
  • 2 stengels bosuitjes
  • enkele verse korianderblaadjes
  • peper en zout
  • boter

Bereiding:

  • Eendenborstfilets kruiden met peper en zout.
  • Eendenborstfilets rosé braden in bruine boter.
  • Sjalotjes en knoflook zeer fijn snijden.
  • Olijfolie in een pan verwarmen.
  • Rooster de korianderzaadjes.
  • Sjalotjes en knoflook in de olijfolie glazig fruiten.
  • Honing en korianderzaad toevoegen en dan de fijngesneden chilipepers.
  • Met de sojasaus en kippenbouillon afblussen en langzaam laten reduceren.
  • Voeg de fijn gesneden bosui en korianderblaadjes toe en leg de gebakken eendenborst erbij met de gereduceerde saus.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green