Hoofdgerechten
- Asperges met lamsfilet en tijmsaus met aardappelkroketjes
- Asperges met zalm
- Carne de porco a olente joria
- Côtelette du porc
- Duivelschitzel
- Eendenborst met balsamico-perziken met macadamia notenpuree
- Eendenborst met honing en koriandersaus en roergebakken groene kool
- Eendenborst met pistachekorst, pruimen-port saus
- Eendenborst met zuurkool en puree
- Eendenborstfilet met amandelsaus, gebakken prei en aardappelgalette
- Eendenborstfilet met blauwe bessensaus
- Eendenborstfilets met specerijensaus en appeltjes
- Eendenbout met pepersaus
- Entrecote met rode wijnsaus en scampi’s
- Fazant met zuurkool
- Fazantenborst met gebakken zuurkool, aardappelpuree, gebakken spekjes en champignonsaus
- Frutti di mare all’acqua pazza
- Gebakken entrecote op grootmoeders wijze
- Gebakken kabeljouwfilets met huid, vis velouté, wilde spinazie en fleurons *
- Geglaceerde eendenborst op een kaasravioli in sinaasappelboter en haricots verts.
- Gegrilde tournedos met gorgonzolasaus
- Gelakte eendenborst met portsaus
- Gepocheerde kabeljauwfilets met aardappels en beurre noisette
- Gevulde kalfsfilet
- Hazenrugfilet met honingportsaus
- Hazenrugfilets
- Hazenrugfilets met appel-witlof, rode kool en boschampignons
- Hertenbiefstuk met pancetta en laurier
- Hertenbiefstuk met rode wijnsaus
- In honing geglaceerde konijnenrug met selderie en cashewnoot
- In saffraanolie gekonfijte kabeljauw met een stamppotje van frisee en rivierkreeftstaartjes
- In witbier gestoofde asperges, gekruide groene asperges en gepocheerde kabeljauw
- Involtini van kalfsvlees met Parmezaanschuim, spaghettini en peultjes
- Kabeljauw in kruidenolijfolie *
- Kalfsbiefstuk met tomatensalsa
- Kalfsentrecote met knoflookjus, bospeen
- Kalfsmedaillons met peterselie-citroen pesto en gemarineerde voorjaarsgroenten
- Kalfsoester (of kipfilet) met rivierkreeftjes, saffraansaus, groene asperges, bospeentjes en lente-uitjes
- Kalfsoester met pommery mosterdsaus
- Kalfsscaloppina met balsamico, pijnboompitten en krenten
- Kalfssukade met kruidenrisotto, gamba
- Kip puttanesca met een salade van komkommer, venkel, sinaasappel en pasta
- Kipfilets gevuld met kruiden
- Knieën mit gedruëgde proemen
- Kogelbiefstuk gevuld met gekonfijte meloen en portjus
- Konijn met tijm, aardappel en zucchini
- Konijn met tomaten en kruiden (Coniglio All’ischitana)
- Konijn met witte wijn, saffraan, venkel en pasta
- Konijn op Limburgse wijze
- Konijnenbout in mosterdsaus
- Konijnenbout met pepersaus
- Kwartels met pompoen-kastanjepuree en morilles
- Lamsbout uit de oven, gemarineerd in een citroenmunt marinade
- Lamsfilet met Noily Prat saus op een bedje van bosuitjes
- Lamsfilet met romige appeltjes, fudge en chocolade
- Lamsfilets met mintsaus
- Lamskoteletten met saffraansaus
- Lamsrack met groene asperge en risotto
- Lamsrack met pepersaus, asperges en gekookte krielaardappeltjes
- Lamsrack met pompoenrisotto en geroosterde tomaat
- Lamsrack met vanille-portsaus
- Lamsracks met witte asperges, saus van aspergevocht met mousserende wijn en getourneerde aardappels
- Met knoflook gegaarde lamsrugfilet, tuinboontjes, jonge bospeen en groene asperges
- Papardelle met rode wijn konijnstoof
- Reepeper met fruit en knolselderijpuree met geroosterde amandelen
- Runderrollade gevuld met gemengde groenten en tomatensaus
- Rundersteak a la Rossini
- Sallim Bocca van kip met venkel en dragonsaus
- Salmon à l’orange
- Salmón ala Riberena "Asturische zalm"
- Saltimbocca met asperge-souffle en salsa verde
- Saltin bocca van zalm
- Struisvogelbiefstuk met gember-amandelsaus met witlof en appelstroop
- Surf and turf met bearnaisesaus en veldsla
- Tournedos au poivre *
- Trio van kalfsrolletjes met aardappel crème brûlée en romanesco
- Varkenhaas “en croute”
- Varkenshaas met geitenkaas
- Varkenshaas met kersensaus
- Varkenshaas met peperpaté
- Varkenshaas met rode wijnsaus
- Varkenshaasje
- Varkenshaasoesters
- Varkenshaasoesters gevuld met pruimen
- Varkenshaasoesters op aardappelpuree met rauwe appel en spitskool roergebakken met calvadossaus
- Varkensmedaillons met sinaasappelpepersaus
- Varkensribstuk met appel en calvados roomsaus
- Wildzwijn in crêpes gerold met wildpate met een saus van rode wijn, honing en mosterd
- Wildzwijn medaillons gewikkeld in spek met rode port saus en witte druiven
- Wildzwijnfilets op Veluwse wijze
Kalfssukade met kruidenrisotto, gamba
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 800 g. kalfssukade
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- ½ knoflook
- 400 g. risottorijst
- ½ bosje peterselie
- ½ bosje bieslook
- 1½ l. kippenbouillon
- 3 dl. room
- 3 sjalotjes
- 8 gamba’s
Bereiding:
- Het vlees aanbakken met olijfolie, laurier, tijm en knoflook.
- In de oven ongeveer 40 minuten garen bij ± 160ºC.
- Het vlees uit de oven halen, laten afkoelen en in plakken snijden.
- Daarna even bakken voor een krokant korstje.
- Sjalot aanfruiten en eventueel wat knoflook en de risottorijst toevoegen.
- Schep het geheel even om.
- Voeg ½ l. kippenbouillon toe.
- Totdat deze bijna is opgenomen en herhaal dit dan nog 2 keer.
- Als de korrel gaar is voeg dan de room toe totdat de risotto smeuïg is.
- Op het laatste moment de fijngesneden kruiden, zout en peper toevoegen.
- De gamba’s om en om bakken.
- Zorg er voor dat ze niet droog worden door ze te lang te bakken
- De sukadeplakken serveren op warme borden met de risotto, gamba’s, groene asperge en bearnaisesaus.
Beoordeling: |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Hoofdgerechten