Hoofdgerechten

Varkensmedaillons met sinaasappelpepersaus


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 600 g. varkenshaas
  • 200 g. sjalotjes
  • 50 g. boter
  • wat meel
  • 130 ml. witte wijn
  • 4 cl. sinaasappellikeur
  • 2 eetlepels roze peperkorrels
  • 100 g. crème fraîche
  • 4 takjes kervel
  • 2 takjes mint
  • 320 g. lintmacaroni
  • 2 eetlepels boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 6 sinaasappels
  • trostomaatjes

Bereiding:

  • Lintmacaroni in zoutwater of bouillon beetgaar afkoken.
  • Afgieten, in boter wentelen en wat gerapte nootmuskaat er doorheen spatelen.

  • Varkensmedaillons van ± 150 g. snijden en met meel bestrooien.
  • De sjalotten schoonmaken.
  • Roomboter in een hoge steelpan verwarmen, sjalotjes toevoegen en aanbruinen.
  • Uit de pan nemen en laten uitdruppelen.
  • 2 sinaasappels halveren en 130 ml. uitpersen.
  • Het vlees in de overgebleven jus medium braden. Met peper en zout bestrooien.
  • De medaillons in een voor verwarmde oven op 70ºC warm houden.

  • De braadjus afblussen met de witte wijn en het sinaasappelsap.
  • Wat zouten en 5 minuten laten trekken met de roze peperkorrels.
  • Dan de sinaasappellikeur toevoegen met crème fraîche.
  • Kervel en mint fijnsnijden.
  • De rest van de sinaasappels schillen, filetteren en bij de saus doen.
  • Voorzichtig er doorheen spatelen.
  • De macaroni door de saus spatelen.
  • Met de kruiden bestrooien.

  • De varkensmedaillons op de lintmacaroni draperen en gekaramelliseerde tomaten er bij serveren (poedersuiker).

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green