Hoofdgerechten

Involtini van kalfsvlees met Parmezaanschuim, spaghettini en peultjes


(voor 4 personen)

Ingredienten:

4 kalfsschnitzels
4 plakken Parmaham
bosje salie
2 sjalotjes
20 g. boter
30 ml. olijfolie
50 ml. witte wijn
400 ml. groentebouillon
200 ml. room
chilipoeder
peper, zout
80 g. Parmezaanse kaas
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
400 g. peultjes
250 g. spaghettini
  • 4 kalfsschnitzels
  • 4 plakken Parmaham
  • bosje salie
  • 2 sjalotjes
  • 20 g. boter
  • 30 ml. olijfolie
  • 50 ml. witte wijn
  • 400 ml. groentebouillon
  • 200 ml. room
  • chilipoeder
  • peper, zout
  • 80 g. Parmezaanse kaas
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g. peultjes
  • 250 g. spaghettini

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160° C boven- en onder warmte. 
  • Was de salie, droog ze en pluk de blaadjes. 
  • Kruid de schnitzels met peper en beleg ze met de Parmaham en de salieblaadjes. 
  • Rol de schnitzels op en kruidt ze met peper, zout en chilipoeder. 
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de rolletjes aan. 
  • Voeg de tijm en rozemarijn toe. 
  • Haal de involtini uit de pan en laat ze in de voorverwarmde oven 20 minuten garen. 
  • Schil de sjalotjes en de knoflook, snijd ze klein en bak ze in de boter aan. 
  • Blus af met de witte wijn, de groentebouillon en de room. 
  • Laat dit 10 minuten sudderen op een laag vuur en kruid met peper en zout. 
  • Kort voor het serveren nogmaals opkoken en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen. 
  • De involtini op de spaghettini dresseren en met de saus bedruppelen.
  • Peulen van de draden ontdoen en blancheren in zoutwater.
 
 


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green