Hoofdgerechten

In saffraanolie gekonfijte kabeljauw met een stamppotje van frisee en rivierkreeftstaartjes


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 4 stukken kabeljauw van 135 g.
  • 500 g. kruimige aardappels, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 l. zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • paar draadjes saffraan
  • 50 g. boter
  • 100 ml. melk
  • snufje nootmuskaat
  • 1 krop frisee, grof gesneden
  • 125 g. rivierkreeftstaartjes, grof gesneden
  • zout, peper

Bereiding:

  • Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
  • Leg intussen de stukken kabeljauwfilets in een koekenpan en giet er zoveel zonnebloemolie bij dat de stukken net onder staan.
  • Breng de olie op smaak met knoflook en wat zout en peper.
  • Voeg de saffraandraadjes toe.
  • Verwarm de olie (niet te heet) en laat de kabeljauw in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Giet de aardappels af en pureer ze. Verwarm de boter met de melk en roer deze door de aardappelen tot een gladde smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de frisee en de rivierkreeftstaartjes door de puree.
  • Verdeel de puree over 4 borden en leg er de kabeljauw op.
  • Schep er wat saffraanolie over- en omheen.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green