Hoofdgerechten

Eendenborst met balsamico-perziken met macadamia notenpuree


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 600 g. aardappels
  • 150 ml. room
  • 50 g. macadamia noten
  • 100 g. boter
  • 4 eendenborsten met huid
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 perziken
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ vanillestokje
  • 100 ml. aceito balsamico
  • nootmuskaat
  • zout, peper

Bereiding:

  • Oven op 120ºC voor verwarmen.
  • Aardappels schillen, wassen, gaar koken met wat zout.
  • Twee keer pureren. 90 g. boter toevoegen en samen met nootmuskaat, zout en peper onder de gepureerde aardappels mengen.
  • De noten hakken,  in een pan wat roosteren, onder de puree mengen en op smaak brengen.
  • De huidkant van de eendenborst insnijden en op de huidkant in een hete pan aanbraden.
  • De tijm- en rozemarijntakjes toevoegen.
  • Goudbruin en knapperig braden, dan draaien en kort op de vleeskant bakken.
  • De eendenborst op een met aluminiumfolie bekleedde bakplaat leggen en in de oven ca. 8 minuten gaar laten worden.
  • Dan met peper en zout bestrooien.
  • Perziken wassen, de huid inritsen, met kokend water overgieten, in ijswater laten schrikken en het vel aftrekken.
  • Perziken halveren en ontpitten.
  • De vanillestok halveren en uitschrapen.
  • De overige boter in een pan doen en perzikhelften aanfruiten.
  • Suiker, vanillemerg en aceito balsamico erbij doen.
  • De perziken enige minuten laten garen.
  • Puree op het bord leggen.
  • Perzikhelften en vocht erlangs draperen.
  • De eendenborsten trancheren en op de puree leggen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green