Hoofdgerechten

Surf and turf met bearnaisesaus en veldsla


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 250 g. krielaardappeltjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml. droge witte wijn
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 4 eidooiers
  • 200 g. ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eetlepels verse dragon
  • 8 grote garnalen
  • 4 kalfsoesters, ieder van 150 g.
  • zout, peper
  • waterkers voor erbij

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de aardappeltjes in water met wat zout 6 minuten voor.
  • Giet ze af.
  • Snijd ze in plakken van 1 cm.
  • Schep de olie en de knoflook erdoor en bestrooi met peper en zout.
  • Leg de aardappelplakjes op de bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Keer de aardappels af en toe om.
  • Kook intussen de witte wijn, de azijn en de sjalotjes 1-2 minuten in een steelpan op middelhoog vuur tot het vocht is ingekookt tot 2 eetlepels. Doe in een pannetje de eidooiers en meng met een garde de warme roomboter erbij.
  • Voeg de gezeefde dragonazijn bij de opgeklopte boter.
  • Breng op smaak met fijngesneden dragon, peper en zout. Houd de bearnaisesaus warm.
  • Pel de garnalen. Snij in elke kalfsoester een zakje en vul dit met de garnalen.
  • Bestrooi met peper en zout en bak de kalfsoesters aan elke kant gaar naar eigen wens.
  • Serveer met de gebakken aardappels, wat waterkers en de bearnaisesaus samen met wat veldsla en een dressing.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green