Hoofdgerechten

Lamsrack met pompoenrisotto en geroosterde tomaat


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • ½ muskaatpompoen, schoongemaakt
  • 100 g. roomboter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 350 g. risottorijst
  • 500 ml. bouillon
  • 1 kg. lamsrack
  • 200 g. kersttomaatjes
  • olijfolie
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • 100 ml. sherry (olorosso)
  • verse tijm
  • peper, zout
  • ½ bosje peterselie, gehakt 

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Snijd de pompoen in kleine blokjes.
  • Verhit 25 g. boter in een pan met dikke bodem.
  • Bak hierin de sjalotjes en pompoen 5 minuten.
  • Voeg de rijst toe en 1/3 van de warme bouillon.
  • Breng aan de kook, roer af en toe en voeg steeds wat bouillon toe.
  • Laat de risotto 20 minuten zachtjes koken op een middelhoog vuur.
  • Verhit 40 g. boter en bak het lamsrack met peper en zout in een koekenpan aan.
  • Zet de lamsrack in een braadslee in de oven en bak nog 8 minuten.
  • Blus het bakvet van de lamsrack af met de sherry.
  • De tomatenpuree toevoegen en de saus iets laten inkoken.
  • Op smaak brengen met tijm, peper en zout.
  • Voeg geleidelijk de resterende,  in blokjes gesneden boter, toe.
  • Haal de lamsrack uit de oven, laat het afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • Leg intussen de tomaatjes in een ovenschaal met wat olijfolie, peper en zout.
  • Zet ze in de oven tot de velletjes barsten (± 5 minuten).
  • Verdeel het lamsrack in koteletjes.
  • Verdeel de risotto, koteletjes en tomaatjes over 4 voorverwarmde borden en schenk er wat saus over.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green