Hoofdgerechten

Runderrollade gevuld met gemengde groenten en tomatensaus


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 6 tournedos, 135 g. per persoon
  • 1 prei, julienne gesneden en gewassen
  • 1 wortel, julienne gesneden en gewassen
  • 1 courgette, julienne gesneden
  • 1 rode paprika, julienne gesneden
  • ½ kg. tomaten
  • 200 g. boter
  • trostomaatjes
  • poedersuiker
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • paar peperkorrels
  • bouillon
  • olijfolie
  • worcestersaus
  • scheutje ketjap

Bereiding:

  • Tournedos pletten en met peper en zout bestrooien.
  • De gesneden groenten roerbakken.
  • De tomaten in vieren snijden.
  • De tomaten aanfruiten met de ui, het laurierblad en peperkorrels.
  • Afblussen met bouillon.
  • De tomatensaus laten reduceren.
  • Zeven en op smaak brengen met wat peper, zout, worcestersaus en ketjap.
  • De geplette tournedos vullen met de roergebakken groenten.
  • Trostomaatjes grillen en karameliseren met poedersuiker
  • De rollade in de braadslee leggen, de gezeefde tomatensaus toevoegen en paar minuten laten intrekken.
  • De runderrollade serveren op warme borden.
  • De tomaten saus er bij doen met de gegrilde trostomaten en de verse pasta.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green