Hoofdgerechten

Varkenshaasoesters op aardappelpuree met rauwe appel en spitskool roergebakken met calvadossaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 varkenshaasoesters
  • peper, zout
  • 150 g. boter om te bakken
  • 200 ml. calvados
  • 100 ml. kalfsfond
  • 600 g. aardappels
  • ½ citroen
  • roomboter
  • scheut melk
  • nootmuskaat
  • 2 appels
  • druppeltjes citroen
  • 500 g. spitskool, fijngesneden (julienne)
  • 125 g. roomboter

Bereiding:

  • Aardappels schillen, wassen en gaarkoken met wat zout.
  • Aardappels pureren en op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en roomboter.
  • De appels schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Als het hoofdgerecht wordt geserveerd de blokjes appel onder de puree mengen met wat druppeltjes citroen.  
  • De varkensoesters peperen, zouten en in een pan met boter bakken.
  • De varkenshaasoesters warm houden.
  • De braadjus afblussen met calvados.
  • Kalfsfond toe voegen. Laten reduceren en op smaak brengen met wat zout en peper.
  • Spitkool roerbakken in de roomboter.
  • Beetgaar op smaak brengen met wat zout, peper en nootmuskaat.
  • Varkensoesters, aardappelpuree met appel en roergebakken spitskool op warme borden serveren met de calvadossaus.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green