Hoofdgerechten

Lamsracks met witte asperges, saus van aspergevocht met mousserende wijn en getourneerde aardappels


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 lamsracks
  • 600 g. aardappels
  • ¼ bosje peterselie
  • ¼ bosje dragon
  • ¼ bosje bieslook
  • 16 asperges
  • 125 g. boter
  • scheutje mousserende wijn
  • gemalen
  • peper en zout

Bereiding:

  • Witte asperges schillen, in koud water doen, wat zout toevoegen en beetgaar koken.
  • De asperges uit het water halen. Wat vocht bewaren voor de saus.
  • Peterselie, dragon en bieslook fijn snijden.
  • Aardappels schillen, wassen en tourneren (in een vorm van een staafje snijden).
  • 20 minuten voordat het hoofdgerecht doorgaat de getourneerde aardappeltjes gaarkoken.
  • Lamsracks peperen en zouten en in boter rosé braden.
  • In een voorverwarmde oven op 70ºC warm houden.
  • Asperges opwarmen.
  • Aspergevocht in laten koken, mousserende wijn toevoegen en met een staafmixer schuimig kloppen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • De gesneden peterselie, dragon en bieslook toevoegen.
  • De warme lamsracks, de asperges en de gare getourneerde aardappels op een warm bord leggen.
  • Met de aspergesaus drapperen.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green