Hoofdgerechten

Carne de porco a olente joria


(voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 g. varkenshaas, in blokjes gesneden 
  • 400 g. venusschelpen 
  • 200 g. aardappels 
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 laurierblad 
  • 1/3 bosje koriander 
  • 100 ml. witte wijn olijfolie om in te bakken 
  • paprikapoeder, edel zoet 
  • zeezout, zwarte peper

Bereiding:

  • Het gesneden vlees met zout, peper en paprikapoeder kruiden in een bak.
  • Voeg de witte wijn eraan toe.
  • Laat het vlees ± 2 uur laten marineren. 
  • De aardappels schillen, in stukjes snijden en in zout water bijna gaar koken. 
  • De ui schoonmaken en in stukjes snijden. 
  • In een grote pan de olijfolie heet laten worden en de ui aanbakken. 
  • De knoflook in plakjes snijden en met het laurier toevoegen en mee aanzetten. 
  • Het vlees uit de marinade nemen en uit laten druppelen. 
  • Bak het vlees in de olie en voeg de ui en knoflook toe op hoge temperatuur. 
  • Voeg dan de marinade toe en laat 15 minuten sudderen. 
  • Voeg voorzichtig de blokjes aardappel toe en de schoongemaakte venusschelpen. 
  • Dek af met een deksel tot de schelpen open zijn. 
  • Snijd de gewassen koriander fijn. 
  • Serveer alles op een bord en garneer met de koriander.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green