Hoofdgerechten

Konijn met tomaten en kruiden (Coniglio All’ischitana)


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 konijnenbouten
  • scheutje azijn
  • 60 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, niet gepeld
  • 1½ dl/ droge witte wijn
  • 500 g. kleine tomaatjes, in stukjes gesneden
  • peper, zout

Bereiding:

  • Konijnenbouten met azijn en water deppen.
  • Daarna weer droog deppen.
  • Verhit de olie in een pan en laat de ongepelde knoflooktenen hierin goudbruin kleuren.
  • Verwijder de knoflook en braad op hoog vuur de konijnenbouten rondom bruin.
  • Doe de witte wijn erbij en laat inkoken.
  • Voeg de tomaten toe en strooi er zout en peper over.
  • Laat de bouten gaar worden, voeg op het laatste de gesneden kruiden toe en laat ze ± 3 minuten zachtjes koken.
  • Serveren met roerbak groenten en Griekse aardappelpuree.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green