Hoofdgerechten

Duivelschitzel


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 4 varkensschnitzels à 140 g.
  • 200 g. boter
  • 60 g. bloem
  • 250 g. bouillon
  • 240 g. milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel sambal
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml port
  • paar druppels tabasco
  • 1 scheut room
  • peper, zout
  • 1 ui, grof gesneden
  • stukje prei

Bereiding:

  • Tomatenpuree samen met de grof gesneden ui, prei en knoflook aanfruiten.
  • Paprika poeder toevoegen, goed vermengen.
  • Bloem erbij doen. Bouillon toevoegen.
  • De paprikasaus ca. 40 minuten laten trekken met wat tabasco en sambal.
  • Op smaak brengen met peper en zout. Saus passeren. Rode port en room toevoegen.
  • De varkensschnitzels met peper en zout bestrooien, door de bloem wentelen.
  • Schnitzels in de braadpan bakken.
  • De paprikasaus over de schnitzels doen. Even wat laten intrekken en op het laatst een scheutje room toevoegen.
  • Serveren op voorverwarmde borden.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green