Hoofdgerechten

Salmon à l’orange


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 g. korianderzaad
  • 2 g. jeneverbessen
  • zeezout
  • zwarte peper
  • boter
  • ¼ limoen
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 4 mootjes verse zalm
  • 100 ml. wodka

Bereiding:

  • Maal korianderzaad, jeneverbessen, zeezout en peper fijn in de keukenmachine of vijzel.
  • Rasp de schil van de limoen en sinaasappel en voeg deze met de tijmblaadjes toe aan het kruidenmengsel.
  • Maal het nogmaals fijn.
  • Snijd de limoen en sinaasappel in dunne partjes.
  • Leg de zalm in een schaal en verdeel het specerijenmengsel er overheen.
  • Beleg het met de citrusplakjes en besprenkel het met de wodka.
  • Laat de vis 2 uur in de koelkast marineren.
  • Neem de zalm uit de marinade.
  • Dep ze droog.
  • Bak ze in de boter medium gaar met wat marinade.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green