Hoofdgerechten

Gebakken kabeljouwfilets met huid, vis velouté, wilde spinazie en fleurons *


(voor 4 personen)

Ingredienten vis velouté:

  • 3 liter water
  • 300 gram visgraten
  • 150 gram liason
  • 150 gram roomboter
  • zout

Ingredienten wilde spinazie:

  • 250 gram wilde spinazie
  • 1 teen knoflook
  • zout

Bereiding wilde spinazie:

  • Wilde spinazie wassen, uit laten lekken in vergiet.
  • Olijfolie in pan doen, warm laten worden, wilde spinazie toevoegen, knoflook en zout, 1 minuut de spinazie aanzetten, daarna uit pan nemen en op bord leggen.

Bereiding kabeljauw:

  • Kabeljauw met huid bakken in pan met olijfolie ca 1.1/2 minuut.
  • Licht bruin aan beide kanten, licht zouten.
  • Kabeljauw op spinazie leggen.

Bereiding vis velouté:

  • 300 gram visgraten in pan leggen. Ca 3 liter koud water aan de kook brengen.
    20 Minuten laten trekken, niet langer !!! anders wordt de vis velouté tranig.
    Vis velouté passeren door een zeef, daarna laten inkoken tot 1/3 van de massa.
    Hierna 150 gram roomboter in blokjes snijden en toevoegen, gelijkmatig met garde roeren, liason toevoegen.
    150 gram liason op smaak brengen met wat zout.
    Licht afbinden met aardappelmeel met water.
    De vis velouté langs de vis draperen, visfleurons op bord leggen met een partje citroen.
    Op de vis een takje peterselie leggen (of kervel).
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green