Hoofdgerechten

Varkenhaas “en croute”


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 varkenshaas
  • 40 g. boter
  • 2 eetlepel dijon mosterd
  • 250 g. champignons
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 12 plakken Parmaham
  • 300 g. bladerdeeg
  • 1 ei, los geklopt
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 cocktailprikkers

Bereiding:

  • Klap het dunne uiteinde van de varkenshaas dubbel zodat deze overal even dik is.
  • Zet ze vast met een cocktailprikker.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaas in 3 minuten aan beide kanten bruin aan.
  • Laat ze 10 minuten afkoelen.
  • Bestrijk ze met mosterd.
  • Pureer ondertussen de champignons en de knoflook met peper en zout naar smaak in de keukenmachine.
  • Verhit de olijfolie in en koekenpan en bak de puree ca. 8 minuten op middel hoog vuur tot het vocht verdampt is.
  • Neem 2 stukken vershoudfolie en leg op elk stuk 3 plakken Parmaham.
  • Laat de plakken elkaar iets overlappen.
  • Verdeel de champignonpuree erover en laat de randen 1 cm. onbedekt.
  • Leg de varkenshaas erop, verwijder de prikkers en rol het geheel met de folie strak op.
  • Leg de varkenshaasjes ± 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd deze doormidden.
  • Haal het varkensvlees uit de folie en leg elk op een plak bladerdeeg.
  • Bestrijk de randen van het deeg met wat geklopt ei.
  • Rol de varkenshaasjes in het bladerdeeg en vouw de uiteinden ervan dicht.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de varkenshaasjes “en croute” met de naad naar beneden erop.
  • Bestrijk ze met ei en bestrooi ze met wat grof zeezout.
  • Bak ze in de oven in 25 minuten goudbruin.
  • Laat ze 4 minuten rusten buiten de oven en snijd ze in stukken.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green