Bijgerechten

Spruitjesstamppot met gember


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 400 g. kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 350 g. spruitjes, schoongemaakt
  • 2 cm. gemberwortel
  • boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel komijn
  • 2 appels (elstar), geschild en in blokjes gesneden
  • wat verwarmde melk
  • zout en vers gemalen peper

Bereiding:

  • Kook de aardappels en de spruitjes apart gaar met wat water.
  • Rasp de gember fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, gember en de komijn zachtjes gaar.
  • Schep de blokjes appel erdoor en bak ze op een matig vuur in 2-3 minuten bruin.
  • Breng op smaak met vergemalen peper.
  • Giet de aardappels en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn.
  • Voeg al roerend de melk toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Schep het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout.
  • Verdeel de stamppot over vier voorverwarmde borden.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green