Bijgerechten

Aardappel-knolselderie gratin


 

Ingrediënten:

  • 1 kg. vastkokende aardappels, gewassen en daarna geschild 
  • 500 g. knolselderie, geschild 
  • 4 eidooiers 
  • 300 ml. room 
  • ±12 g. zout

Bereiding:

  • Snijd de aardappels in dunne plakjes evenals de knolselderij. 
  • Meng ze samen in een kom met de eidooiers, room en zout. 
  • Doe alles in een ingevette ovenschaal van 20-30 cm. 
  • Druk de plakjes goed aan en dek de gratin af met een stuk bakpapier dat je op maat knipt. 
  • Bak de gratin ±1 uur mooi gaar. 
  • Verwijder de laatste 20 minuten het bakpapier zodat de bovenkant lichtbruin kleurt. 
  • Verdeel in 10 porties.
 
 


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green